Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Ποιοι επώνυμοι επισκέπτονται το Άγιο Όρος;

Posted by paketo στο 28/06/2009

Της Διονυσίας Ζαπατίνα
Στο Άγιο Όρος βασιλιάδες και ζητιάνοι είναι ίσοι. Επώνυμοι και απλός κόσμος επίσης. Ποιοι celebrities καταφεύγουν στην Αθωνική Πολιτεία απαρνούμενοι για λίγο τα εγκόσμια, υποκινούμενοι φυσικά από την εσωτερική τους ανάγκη να έρθουν κοντά στο Θεό… Ζωή ασκητική.

Λιτή διατροφή, ξύπνημα από τα χαράματα, προσευχή και κατάνυξη.

Μακριά από την εφήμερη ματαιοδοξία της φήμης, τα φλας και τα εκτυφλωτικά φώτα της δημοσιότητας… Βασιλιάδες, αρχηγοί κρατών, πρίγκιπες, πρέσβεις, εφοπλιστές, καλλιτέχνες, αθλητές, διάσημοι γενικότερα…

Όλοι τους έχουν έστω και μία φορά στη ζωή τους επισκεφτεί το Άγιο Όρος, θέλοντας να ζήσουν για λίγο τη γαλήνη που προσφέρει η ασκητική ζωή εκεί.

Ιστορίες επωνύμων της εγχώριας και όχι μόνο showbiz που κατέληξαν στην Αθωνική Πολιτεία και επέστρεψαν στα εγκόσμια αναγεννημένοι. Άλλοι άνθρωποι σχεδόν…


Πώς εξασφάλισαν τη γαλήνη τους οι celebrities:

Τον πρώτο καιρό της σχέσης του με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ο Αντώνης Ρέμος θέλησε να επισκεφτεί για πρώτη φορά το Άγιο Όρος. Τότε, λεγόταν πως λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η σχέση τους, ο τραγουδιστής θέλησε να βρεθεί εκεί για να ηρεμήσει και να σκεφτεί πιο ήρεμα τα πράγματα.

Από τότε, ο Αντώνης Ρέμος επισκέπτεται όποτε μπορεί την Αθωνική Πολιτεία και έχει και τον δικό του πνευματικό στον οποίο και εκμυστηρεύεται ό,τι τον απασχολεί.

Ένας άλλος επώνυμος που κατέφυγε στο Άγιο Όρος σε μία αρκετά δύσκολη περίοδο της ζωής του ήταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Όταν πριν από μερικά χρόνια χρειάστηκε λόγω της παρουσίασης του παιχνιδιού “Survivor” να μείνει για αρκετό καιρό μακριά από τον πολιτισμό και κυρίως μακριά από το σπίτι και τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως λέγεται, ο παρουσιαστής βρέθηκε στα πρόθυρα κατάθλιψης. Θέλοντας λοιπόν να γαληνέψει, αποφάσισε να βρεθεί για λίγες μέρες στο περιβόλι της Παναγίας και όταν επέστρεψε, όπως μαρτυρούν πολύ δικοί του άνθρωποι, ήταν πραγματικά άλλος άνθρωπος!

Ένα πολύ σοβαρό προσωπικό του θέμα ήταν αυτό που οδήγησε και τον Στράτο Τζώρτζογλου στο Άγιο Όρος. Είχε μείνει τότε έναν ολόκληρο μήνα σε κελί Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους και επέστρεψε στην καθημερινότητά του μόνο όταν ένιωσε πως είχε πλέον απαλλαγεί από κάθε τι που τον τυραννούσε και τον πίκραινε.

Συχνός επισκέπτης όμως της Αθωνικής Πολιτείας είναι και ο Πέτρος Γαϊτάνος. Βαθιά θρησκευόμενος από τότε που ήταν μικρό παιδί, ακόμα και καλλιτεχνικά προτιμά να ερμηνεύει ύμνους της εκκλησίας καθώς διαθέτει μία καθαρά βυζαντινή φωνή. Όταν βρίσκεται εκεί, ο τραγουδιστής έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ξυπνάει από τις 3 το πρωί και μαζί με τους μοναχούς ψάλλει την ακολουθία του απόδειπνου και του όρθρου στο τυπικό των μονών.

Τέλος, ο Νίκος Γαλανός που επισκέπτεται το Άγιο Όρος πολύ συχνά, είχε σκεφτεί πριν από μερικά χρόνια να ακολουθήσει τον μοναστικό βίο. Όταν βρίσκεται σε κάποια μονή της Αθωνικής Πολιτείας, ο ηθοποιός ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα των μοναχών και μάλιστα παίρνει μαζί τους την ευλογία του ηγουμένου κάθε μεσημέρι που όλοι συγκεντρώνονται στην τράπεζα για να μοιραστούν τα αγαθά που καλλιεργούνται στον κήπο του μοναστηριού.

Άλλοι επώνυμοι που έχουν επισκεφτεί την Αθωνική Πολιτεία κατά το παρελθόν -και συνεχίζουν- είναι επίσης ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο Γιώργος Αλκαίος, ο Νίκος Παπαδάκης, ο Χρήστος Δάντης και πολλοί άλλοι.

πηγή: GossipTV

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: