Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Posted by paketo στο 29/06/2009

Η αύξηση του αριθμού των περιστατικών της γρίπης Α στην Κύπρο, το Κυπριακό υπό το φως και τη συμφωνίας μεταξύ των δυο ηγετών για το θέμα του Λιμνίτη καθώς και της δήλωσης Ερογλου πως η Μόρφου δεν θα επιστραφεί στους Ε/κ, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου πως δεν έχει αποφασίσει κανένας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό και οι επαφές του ΥΠΕΞ Μάρκου Κυπριανού το περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.


Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τετελεσμένα στη Μόρφου» γράφει πως…

λίγα 24ωρα μετά τη συμφωνία Χριστόφια – Ταλάτ για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη, που είχαν σαν αποτέλεσμα να φυσήξει άνεμος αισιοδοξίας για επίλυση του Κυπριακού, ο Ντερβίς Ερογλου προεξόφλησε ότι η Μόρφου δεν θα επιστραφεί στους Ελληνοκύπριους. Αλλού αναφέρει πως 13 Κύπριοι απευθύνθηκαν στην Επίτροπο Διοικήσεως για να καταγγείλουν τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξέταση αιτήσεων τους για εξασφάλιση πολεοδομικών αδειών κατά παρέκκλιση των σχεδίων ανάπτυξης.

«Το Θάρρος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Στα πλοκάμια της γρίπης η Κύπρος» αναφέρει πως πέντε νέα κρούσματα της γρίπης Α σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κύπρο και ανέβασαν το συνολικό αριθμό στα 25 περιστατικά. Μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί εργαστηριακά συνολικά 59 άτομα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε πως ο διορισμός του νέου Αρχηγού Αστυνομίας είναι στις προτεραιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Τέσσερα αγκάθια για τον β’ γύρο» αναφέρει στο κύριο του θέμα πως η απόφαση για άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη επιτρέπει πλέον στους δυο ηγέτες να αφοσιωθούν στην ουσία του Κυπριακού, ενόψει και του δεύτερου γύρου της διαπραγμάτευσης που θα πρέπει σύμφωνα με τα ΗΕ να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου. Αλλού γράφει πως δασοπυροσβέστες υποστηρίζουν πως αντί να εκπαιδεύονται ή να παραμένουν σε εγρήγορση, αξιοποιούνται σε άλλης φύσεως εργασίες, μακριά από τη βάση τους.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Καλπάζει στην Κύπρο η επιδημία της νέας γρίπης» αναφέρει στο κύριο της θέμα πως μεγάλες διαστάσεις τείνει να προσλάβει η νεοφανής γρίπη στην Κύπρο. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου επιβεβαιώθηκαν έντεκα συνολικά νέα κρούσματα, ενώ άλλα 14 περιστατικά είναι υπό διερεύνηση. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης δήλωσε πως τον Ιανουάριο του ερχόμενου χρόνου θα ολοκληρωθεί η μελέτη για ανασχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής της Κύπρου.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Εξαπλώνεται παντού η γρίπη» γ΄ράφει πως με αλματώδεις ρυθμούς εξαπλώνεται η νέα γρίπη H1N1 στο νησί μας, επηρεάζοντας στην πλειονότητά της Κύπριους Πολίτες. Χθες επιβεβαιώθηκαν άλλα 5 κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 25. Αλλού αναφέρει πως εκατοντάδες αίγες που βρίσκονται στα τέσσερα πιο μολυσμένα κοπάδια με τρομώδη νόσο θα θανατωθούν για σκοπούς πειράματος στο πλαίσιο του νέου πρωτοκόλλου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κυπριακή η διαδικασία» γράφει στο κύριο της θέμα πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του Βρετανού Υπατου Αρμοστή δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει κανένας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κυπριακό και αυτό επισημαίνει και ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στην Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως οι εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: