Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Δεν είδαν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα!

Posted by paketo στο 30/06/2009

Κατάθεση στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, που ερευνά την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς (Siemens), έδωσαν οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ κκ Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου.

Οι δύο μάρτυρες κλήθηκαν ενόψει της αυριανής απολογίας του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέλαβε το 1999 ένα εκατομμύριο μάρκα από τα λεγόμενα μαύρα ταμεία της επιχείρησης, χρήματα που υποστηρίζει ότι είχε δώσει στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αυγερινός και η κ. Παπαχρήστου είχαν κληθεί να καταθέσουν και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε για την υπόθεση ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.

Εξερχόμενοι σήμερα του ανακριτικού γραφείου οι δυο μάρτυρες, είπαν ότι…

κατέθεσαν στον ανακριτή τα ίδια πράγματα που είχαν υποστηρίξει και στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, ότι δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος τότε έδινε χρήματα στα ταμεία του κόμματος προερχόμενα από εισφορές, κλπ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στα ταμεία του κόμματος και υπό ποία μορφή.

Νωρίτερα, με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την έφεση που ασκήθηκε κατ’ εντολήν του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καρούτσου κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που διέταξε τη χορήγηση όλων των εγγράφων της δικογραφίας στον κατηγορούμενο κ. Γιώργο Σκαρπέλη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο κατηγορούμενος πρέπει να διευκολύνεται στην ανεύρεση του αποδεικτικού υλικού που κρίνει αναγκαίο για την απόδειξη των ισχυρισμών του, ενώ επικαλείται την αρχή της ισότητας των όπλων ανάμεσα στην κατηγορούσα αρχή και τον κατηγορούμενο και την ανάγκη να είναι η ανάκριση «απαρεγκλίτως φανερή».

Αύριο το βράδυ, ο ανακριτής της υπόθεσης κ. Ν. Ζαγοριανός αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία με τον εισαγγελέα εφετών αρμόδιο για θέματα εκδόσεων κ. Ευ. Παντιόρα προκειμένου να έχουν συνεργασία με τους εισαγγελείς του Μονάχου για το θέμα της έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση Μ. Χριστοφοράκου.


Απειλεί με αποκαλύψεις


Κατάθεση στην εισαγγελία του Μονάχου αναμένεται να δώσει σήμερα, Τρίτη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Deutsche Welle, ο κ. Χριστοφοράκος φέρεται να έχει κρατήσει σε ασφαλές μέρος στοιχεία για πληρωμές από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Χριστοφοράκος, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, φέρεται να έχουν κρατήσει σε ασφαλές μέρος στοιχεία υπό τη μορφή CD, στα οποία καταγράφονται λεπτομέρειες για τις πληρωμές από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, οι συνήγοροί του τον έχουν συμβουλεύσει να συνεργαστεί με τις Αρχές δίνοντας στοιχεία που διαθέτει, ονόματα Ελλήνων πολιτικών αλλά και στελεχών της κεντρικής Siemens, όπως υποστηρίζουν.


«Επαναλαμβάνετε έναν ισχυρισμό της υπερασπιστικής γραμμής ενός φυγόδικου, τον οποίον οι ίδιοι οι συνήγοροί του έχουν εγκαταλείψει εδώ και πολλές ημέρες. Συνεπώς, δεν έχω να απαντήσω σε κάτι, το οποίο δεν φαίνεται να έχει ισχύ και αντελήφθησαν και οι ίδιοι, που το διέδωσαν, ότι πρόκειται για φοβερή αστειότητα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ. Αντώναρος, κληθείς να σχολιάσει τοποθέτηση δημοσιογράφου, σύμφωνα με την οποία «οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου είπαν ότι ο ίδιος ανησυχεί για τη ζωή του και ότι έχει δώσει χρήματα σε Έλληνες πολιτικούς και ως εκ τούτου, θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση από το ελληνικό πολιτικό σύστημα να προσφύγει κατά του Χριστοφοράκου ο οποίος συκοφαντεί».


Παπακωνσταντίνου: «Σε ομηρία όλο το πολιτικό σύστημα»


Για «επιχείρηση του κ. Χριστοφοράκου να θέσει σε ομηρία όλο το πολιτικό σύστημα», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, διερωτώμενος ακολούθως: «Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του δεν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την κατάσταση αυτή;».

Είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση αρνήθηκε τρείς φορές την Εξεταστική και είμαστε εδώ σήμερα, γιατί επί αυτής της κυβέρνησης, ο κ. Χριστοφοράκος κυκλοφορούσε ελεύθερος στη χώρα και αφέθηκε να δραπετεύσει στο εξωτερικό» και πρόσθεσε: «Εμείς, δεν θα δεχθούμε να είμαστε όμηροι κανενός και είμαστε απόλυτοι. Θέλουμε ο κ. Χριστοφοράκος να έρθει στην Ελλάδα και να προσκομίσει στοιχεία για ο,τιδήποτε αφορά οποιονδήποτε και όσο δεν γίνεται αυτό, το πολιτικό σύστημα θα δέχεται βαρύτατα χτυπήματα, και η ευθύνη γι αυτό θα ανήκει στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή».

Σχολιάζοντας πρόταση βουλευτή της συμπολίτευσης για ασυλία στον κ. Χριστοφοράκο, με αντάλλαγμα να δώσει στοιχεία, ο κ. Παπακωνστανίνου είπε ότι «η πρόταση αυτή είναι απόδειξη αποτυχίας της κυβέρνησης, γιατί αν ο κ. Χριστοφοράκος δεν είχε διαφύγει στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε αυτή η κατάσταση, ενώ (σσ. η πρόταση) είναι επίσης ένδειξη της αδυναμίας, ή μη θέλησης της ΝΔ, να αντιμετωπίσει την κατάσταση με Εξεταστικές που και τώρα θα μπορούσε να κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «προκαλεί εντύπωση ότι η συζήτηση για την Siemens σταματά το 2003-2004» και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν κάνουμε διάκριση περιόδων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όλα τα στοιχεία στην επιφάνεια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι αν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί κυβέρνηση «θα προχωρήσει σε διαλεύκανση όλων των εκκρεμουσών υποθέσεων».

πηγή: news247

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: