Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Posted by paketo στο 01/07/2009

Το σκηνικό ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που στήνουν στο Κυπριακό οι εν δυνάμει μεσολαβητές, η αποφασιστικότητα της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ να χειριστεί άμεσα το Κυπριακό, η στάση της ε/κ πλευράς απέναντι στις δηλώσεις της τ/κ πλευράς περί παρθενογένεσης νέου κράτους στην Κύπρο, το ενδεχόμενο να μπει η Κύπρος υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω παράβασης του Συμφώνου Σταθερότητας, η τελετή επίδοσης των πράξεων του διορισμού στον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, ο διορισμός των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών, τα σχέδια του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν για αναδιάρθρωση του κόμματος, και το κορίτσι που ανασύρθηκε ζωντανό από τον Ινδικό Ωκεανό ύστερα από πτώση αεροπλάνου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η »Αλήθεια», υπό τον τίτλο »Η ΔΕΦΑ στη δίνη των ημικρατικών», γράφει ότι…

το κομματικό παζάρι στους διορισμούς Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών προκαλεί δυστοκία στο διορισμό του συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου, η οποία θα διαχειριστεί δισεκατομμύρια ευρώ του δημοσίου. Γράφει, επίσης, ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα μπορεί να είπε ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τη λύση του Κυπριακού, ωστόσο έστειλε το μήνυμα ότι η προσπάθεια δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.

Η »Μάχη», υπό τον τίτλο »ΟΧΙ παραμύθια στο λαό», γράφει ότι αποτελεί αδήριτη εθνική υποχρέωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίσει τη θέση του όσον αφορά τις δηλώσεις του Χασάν Ερτσακιτζά, εκπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, ότι το νέο συνεταιρικό κράτος στην Κύπρο θα διαμορφωθεί μέσα από παρθενογένεση. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης δήλωσε ότι βρήκε τη λύση του γόρδιου δεσμού που δημιουργεί σε χιλιάδες πολίτες η ανεπάρκεια της πολιτείας να εκδίδει έγκαιρα τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο »Πολίτης», υπό τον τίτλο »Το Κυπριακό σε… σουηδική σάουνα», γράφει ότι αποφασισμένη να χειριστεί άμεσα το Κυπριακό εμφανίζεται η σουηδική προεδρία της ΕΕ, η οποία αρχίζει σήμερα. Γράφει, επίσης, ότι σε νέο θρίλερ εξελίχθηκε χθες η όγδοη αποστολή του κινήματος »Ελεύθερη Γάζα», που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τη Λάρνακα, με στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστικό υλικό στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έξι ισραηλινά πλοία πλησίασαν το σκάφος και ζήτησαν να επιστρέψει στην Κύπρο.

Η »Σημερινή», υπό τον τίτλο »Ξανακτίζει το ΔΗΚΟ», γράφει ότι αναδιάρθρωση εκ βάθρων του ΔΗΚΟ σχεδιάζει ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, τόσο στις δομές όσο και στη λειτουργία του κόμματος, και ότι η σχετική μελέτη του κ. Καρογιάν βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και θα παρουσιαστεί στα συλλογικά όργανα του ΔΗΚΟ για έγκριση. Γράφει, επίσης, ότι τρίδυμες αδελφές από τη Δερύνεια, η Ευαγγελία, η Μαρία και η Παναγιώτα Ηρακλέους, κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο »Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο »Μαστίγιο από τον Μπιλντ», γράφει ότι σκηνικό ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων στήνουν στο Κυπριακό οι εν δυνάμει μεσολαβητές, συνδέοντας την αξιολόγηση της Τουρκίας από την ΕΕ το Δεκέμβριο με την κατάληξη των προσπαθειών για λύση, και ότι ο Σουηδός Υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ άφησε να αιωρείται ο μπαμπούλας της απόσυρσης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Γράφει, επίσης, ότι νομοθεσία που ρυθμίζει το θέμα της ηχορύπανσης στα κέντρα αναψυχής εγκρίθηκε από τον Ιούλιο του 2007, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Η »Χαραυγή», υπό τον τίτλο »Καταπολεμήστε τη διαφθορά», γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε χθες το νέο Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου και το νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Ανδρέα Νικολαϊδη να διορθώσουν τα κακώς έχοντα στην Αστυνομία, να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα διαφθοράς και με αντικειμενικότητα, τιμιότητα και ήθος να επιτελούν το έργο τους. Γράφει, επίσης, ότι ο ιός της γρίπης Α (Η1Ν1) κτύπησε και την πόρτα του ψευδοκράτους, αφού χθες καταγράφηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα της ασθένειας.

Η αγγλόγλωσση »Cyprus Mail», υπό τον τίτλο »Κορίτσι ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αεροσκάφους», γράφει ότι 14χρονο κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τον Ινδικό Ωκεανό χθες και πιστεύεται ότι είχε επιζήσει της πτώσης του Airbus A310-300 από την Υεμένη με 153 επιβάτες. Γράφει, επίσης, ότι οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στην Κύπρο ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας, και ότι οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι τα κρούσματα είναι ελαφριάς μορφής και κάλεσαν το κοινό να παραμείνει ήρεμο.

Η εβδομαδιαία »Financial Mirror», υπό τον τίτλο »Παραδοχή Σταυράκη για ενδεχόμενη επιτήρηση», γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, σχολιάζοντας την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει η Κύπρος υπό την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λόγω παράβασης του Συμφώνου Σταθερότητας. Γράφει, επίσης, ότι στο 22,57%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007, επιβραδύνθηκε το Μάιο του 2009, σε ετήσια βάση, ο ρυθμός παραχώρησης δανείων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΠΗΓΗ: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ)

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: