Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου

Posted by paketo στο 02/07/2009

Ο διορισμός των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, οι εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα της γρίπης Α (Η1Ν1) στην Κύπρο, οι πιέσεις για να αποτραπεί η θέσπιση νομοθεσίας για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, η ανεύρεση πτώματος αλλοδαπού στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, και η γνωστοποίηση σε αλλοδαπό ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την Κύπρο ύστερα από 26 χρόνια, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η »Αλήθεια», υπό τον τίτλο »Αλχημείες καπνιστών βουλευτών», γράφει ότι…

έντονες πιέσεις ασκούνται στο παρασκήνιο με στόχο να αποτραπεί η θέσπιση νομοθεσίας για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε χθες ότι, παρά τον αριθμό των κρουσμάτων του ιού της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), δεν πρέπει να υπάρχει λόγος για περιττή ανησυχία, και κάλεσε το κοινό να αποφεύγει την επαφή με άτομα που έχουν ήδη συμπτώματα και να τηρεί όλους τους κανόνες προφύλαξης.

Η »Μάχη», υπό τον τίτλο »Τον σκότωσαν και τον πέταξαν στα βράχια», γράφει ότι ενώπιον ενός στυγερού εγκλήματος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το ΤΑΕ Πάφου, μετά την ανεύρεση πτώματος στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού, που εξακριβώθηκε ότι ανήκει στον 31χρονο Ουκρανό Σεργκέι Ναλιβάσκι, κάτοχο καναδικού διαβατηρίου. Γράφει, επίσης, ότι μέχρι και τις αυλές σπιτιών πλησίασε η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του χωριού Μαθιάτης, και ότι εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων και κινδύνευσε το Σεισμολογικό Ινστιτούτο.

Ο »Πολίτης», υπό τον τίτλο »Ομογνωμούν στο ρουσφέτι», γράφει ότι στα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα, με το ΑΚΕΛ να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι, μοίρασε την πίτα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Γράφει, επίσης, ότι πολίτες που επισκέπτονται χημεία για εργαστηριακές αναλύσεις για σκοπούς ελέγχου της υγείας τους και δίδουν τα προσωπικά τους στοιχεία λαμβάνουν, δύο περίπου ημέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, διαφημίσεις φαρμάκων που σχετίζονται με το πρόβλημα υγείας που το χημείο εντόπισε.

Η »Σημερινή», υπό τον τίτλο »Αμόκ για τη γρίπη χθες στο Νοσοκομείο Λευκωσίας», γράφει ότι 30 δεκαοκτάχρονοι, απόφοιτοι Λυκείου της Λευκωσίας, οι οποίοι περνούσαν μαζί τις διακοπές τους στην Αγία Νάπα, έσπευσαν χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ύστερα από συμπτώματα γρίπης, τα οποία παρουσίασαν και αφού έγινε γνωστό ότι δύο από τους συμμαθητές τους επιβεβαιώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Α. Γράφει, επίσης, ότι διεξάγεται απόψε ο διαγωνισμός ομορφιάς για ανάδειξη της Σταρ Κύπρος 2009.

Ο »Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο »Σοκ γρίπης στα νοσοκομεία», γράφει ότι την ώρα που οι πολίτες περιμένουν να στηριχθούν στις κρατικές υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία της νέας γρίπης και όταν τα κρούσματα αυξάνονται ημέρα με την ημέρα κατά δεκάδες, στα κρατικά νοσοκομεία επικρατεί σύγχυση και ένταση για τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών. Γράφει, επίσης, ότι απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης ο γέροντας Ιωσήφ, πνευματικός πατέρας του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και εκατοντάδων άλλων Κυπρίων.

Η »Χαραυγή», υπό τον τίτλο »Εμπεδώστε την αξιοκρατία», γράφει ότι τα δύο μεγάλα στοιχήματα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας κάλεσε την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, υπό τη νέα της σύνθεση, να κερδίσει είναι η εμπέδωση της αξιοκρατίας στους διορισμούς, τις προαγωγές και τις μεταθέσεις των δημοσίων υπαλλήλων, και η εξάλειψη της παγιωμένης αντίληψης ότι, αν ο πολίτης δεν έχει μέσο, δεν μπορεί να διοριστεί ή να προαχθεί. Γράφει, επίσης, ότι ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ του ΑΚΕΛ και της Πρωτοβουλίας »Ελεύθεροι Πολίτες».

Η αγγλόγλωσση »Cyprus Mail», υπό τον τίτλο »Διατάχθηκε να φύγει ύστερα από 26 χρόνια», γράφει ότι το Τμήμα Μετανάστευσης έχει πει σε 60χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος κατοικεί στην Κύπρο τα τελευταία 26 χρόνια και λαμβάνει επιδόματα αναπηρίας, να εγκαταλείψει την Κύπρο αμέσως ή να αντιμετωπίσει απέλαση. Γράφει, επίσης, ότι η Σουηδία ανέλαβε χθες την προεδρία της ΕΕ, με τους Κύπριους ηγέτες να αισθάνονται θιγμένοι από τον »εκβιασμό» που σέρβιρε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Καρλ Μπιλντ αναφορικά με το Κυπριακό.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: