Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Ο Π. Βλαστός εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου

Posted by paketo στο 04/07/2009

Οργανωμένη συμμορία, που ενέχεται σε συμβόλαια θανάτου και άλλες σοβαρότατες εγκληματικές πράξεις, διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στις 12 Ιανουαρίου 2009, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος.


Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής ενώ…

σημαντική βοήθεια πρόσφερε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)  η οποία παρείχε τεχνολογικό εξοπλισμό για παρακολουθήσεις και άλλες ενέργειες που οδήγησαν στον εντοπισμό των δραστών.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι συνολικά 16 άτομα, από τα οποία δέκα εμπλέκονται στην υπόθεση απαγωγής, ενώ από τους υπόλοιπους έξι, πέντε βρίσκονται στη φυλακή και ένας αναζητείται για άλλα αδικήματα.

Εγκέφαλος της σπείρας και οργανωτής της απαγωγής φέρεται ότι είναι ο Παναγιώτης Βλαστός του Αντωνίου κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα.

Κρατούμενοι των φυλακών και οι οποίοι κατηγορούνται ότι ενέχονται στις εγκληματικές δραστηριότητες της σπείρας, αλλά όχι στην απαγωγή, είναι ο Βασίλης Στεφανάκος του Κυριάκου, Ιωάννης Σκαφτούρος του Νικολάου, Κωνσταντίνος Ανδρέου του Θωμά και ο Σέρβος Ντεγιάν ή Μπόμπαν Ιβάνοφ ή Ριφστόσχι.

Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν είναι οι Απόστολος Πετράκης του Ιωάννη, Εμμανουήλ Σκαρλάτος του Ευάγγελου, Αριστομένης Κλεφτογιάννης του Δημητρίου, Γεώργιος Κατσαγάνης του Δημητρίου, Γεώργιος Τρομπούκης του Θεοφάνη, Ιωάννης Θεοδωράκης του Γεωργίου, Χαράλαμπος Μουστάκας του Ιωάννη, η σύζυγος του Βλαστού Ιωάννα χήρα του Σπυρίδωνα, η σύντροφος του Σκαφτούρου Πολυτίμη Γεώργα του Εμμανουήλ και Ιωάννης Θώδης του Χρήστου.

Αναζητείται ο Παναγιώτης Σοϊλέδης ή Σοϊδέλης του Μενελάου.

Από αυτούς, σύμφωνα με την Αστυνομία, φυσική παρουσία στην απαγωγή είχαν οι Πετράκης, Κατσαγάνης, Κλεφτογιάννης και Μουστάκας, και περιφερειακό ρόλο οι Τρομπούκης, Σκαρλάτος, χήρα- Βλαστού και Θώδης, ενώ ο Παναγιώτης Βλαστός κινούσε τα νήματα μέσα από τη φυλακή.


Εκτός όμως από την απαγωγή, η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει πληρωμένες δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας, βομβιστικές επιθέσεις ενώ -πέραν των άλλων- είχαν κάνει συμβόλαιο θανάτου για αξιωματικούς της Ασφάλειας που τους καταδίωκαν, μεταξύ των οποίων και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας που συντόνιζε τις έρευνες.

Ειδικότερα όπως είπε ο κ. Δικόπουλος: Οργάνωσαν και εκτέλεσαν την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Γεώργιου Γκούσιου στις 12/9/2008 στην Πεντέλη.


Αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό πολύ μεγάλης ισχύος στο σπίτι επιχειρηματία στην ‘Αρτα αλλά η ενέργεια απετράπη από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που είχε σχετική πληροφορία και συνελήφθησαν καθ’ οδόν, ενώ μετέφεραν τη βόμβα, ο Ιβάνοφ και ένας Βούλγαρος οι οποίοι προφυλακίστηκαν.


Ακόμα κατηγορούνται για το σχεδιασμό δολοφονιών με συμβόλαια θανάτου και παραγγελίες μέσα από τις φυλακές των ήδη κρατούμενων ως εξής: Σχεδίαζαν τη δολοφονία του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων και κοινωνικού λειτουργού επειδή δεν χορηγούσαν άδεια στον Παναγιώτη Βλαστό.

Προπαρασκεύασαν τη δολοφονία ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Λεωφόρο Συγγρού, αλλά και πάλι η πληροφορία έφθασε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι τον φυγάδευσαν, χωρίς να φανεί ότι γνώριζαν, στη Γερμανία, προκειμένου να τον γλιτώσουν και παράλληλα να μην αποκαλυφθούν οι έρευνες.

Σχεδίασαν τη δολοφονία βαρυποινίτη των φυλακών Μαλανδρίνου, άσπονδου εχθρού του Βλαστού, ο οποίος επρόκειτο να μεταχθεί σε δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί, τοποθετώντας μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε παγιδευμένο αυτοκίνητο και παράλληλα με όπλα καλάσνικοφ, αλλά τελικά άλλαξε το πρόγραμμα και δεν πέτυχαν το σκοπό τους.

Σχεδίαζαν τη δολοφονία τριών ατόμων που ανήκαν στην ομάδα του προηγούμενου υποψήφιου θύματός τους, σχεδίαζαν τη δολοφονία επιχειρηματία στην Κόρινθο και τέλος ετοιμάζονταν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε σούπερ μάρκετ στο Μενίδι, τον ιδιοκτήτη του οποίου ήθελαν να εκβιάσουν. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Συγχαρητήρια Μαρκογιαννάκη Στην Ασφάλεια Αττικής έφθασαν το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας οι οποίοι μαζί με τον Αττικάρχη, υποστράτηγο Γιάννη Ραχοβίτσα επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ασφάλειας για να συγχαρούν τους αξιωματικούς που εξιχνίασαν την υπόθεση.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό κατάφεραν να εξαρθρώσουν την εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις.

Ο κ. Τσιατούρας δήλωσε: «Όπως ξέρετε, εδώ είναι ο φυσικός μου χώρος και ήρθα να συγχαρώ τους αξιωματικούς για αυτήν την σημαντική επιτυχία.
Ταυτόχρονα ευχαριστώ την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή».

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: