Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Προφυλακίσεις για την υπόθεση Παναγόπουλου

Posted by paketo στο 09/07/2009

Στις φυλακές οδηγήθηκαν πέντε από τα μέλη της συμμορίας που οργάνωσε την απαγωγή Παναγόπουλου. Οι κατηγορούμενοι,  προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους, στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη συμμορία συμμετείχαν 16 άτομα, από τους οποίους κάποιοι βρίσκονται στη φυλακή, απ’ όπου μέσω κωδικών οργανώθηκε η απαγωγή και σχεδιάστηκαν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, ενώ ένας αναζητείται.

Ειδικότερα, ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκαν οι…

Απόστολος Πετράκης, Γιώργος Κατασαγιάννης, Εμμανουήλ Σκαρλάτος, Αριστομένης Κλεφτογιάννης και Πολυτίμη Γεωργά οι οποίοι αρνούνται κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δύο πρώτοι εκ των κατηγορουμένων, έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν έχουν ενημερωθεί για ολόκληρο το υλικό των απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν μεταξύ τους και τις οποίες συνέλεξαν οι αστυνομικοί με ειδικά μηχανήματα.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και ηθικής αυτουργίας στις παραπάνω πράξεις.

Αύριο πρόκειται να απολογηθούν άλλοι πέντε από τους κατηγορουμένους ενώ από την Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι υπόλοιποι πέντε συγκατηγορούμενοι τους που είναι φυλακισμένοι.


Έρευνα για τον διευθυντή Αγροτικών Φυλακών Χανίων

Σε διαθεσιμότητα έθεσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Δένδιας τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλη Κυριακάκη (ο οποίος είχε τοποθετηθεί επικεφαλής ως αρχαιότερος διευθυντής Φυλακών), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο κ. Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του, όπως και τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.

Οι λόγοι για τους οποίους διέταξε την ΕΔΕ και την Προκαταρκτική Εξέταση ο υπουργός Δικαιοσύνης και έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Κυριακάκη είναι η αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την υπηρεσία, όπως και η ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής Χριστίνα Πέτρου ότι ο εν λόγω διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.


Μεταγωγή η οποία ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ύστερα και από την αρνητική εισήγηση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργου Μητρόπουλου.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή των φυλακών Αγιάς από την Υπηρεσία, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των οποίων θα διενεργηθούν τα νόμιμα.

«Είμαι αποφασισμένος ακόμη και η υποψία διαφθοράς να γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας, όπως έπραξα και αμέσως μετά την απόδραση Παλαιοκώστα, δεχόμενος τότε κριτική ότι δήθεν «συκοφαντώ» σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Είναι γεγονός ότι ζούμε και λειτουργούμε απέναντι σε ένα διεφθαρμένο επί πολλές δεκαετίες σωφρονιστικό σύστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβιβασθούμε.

Αντιθέτως, θα προσπαθήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά στις φυλακές, σίγουροι ότι έχουμε στο πλευρό μας, εκτός από την κοινωνία, τη μεγάλη μερίδα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας.

.

.

πηγή: News 24/7

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: