Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Πέφτουν κεφάλια μετά τις συνομιλίες

Posted by paketo στο 10/07/2009

Παναγιώτης Βλαστός

Παναγιώτης Βλαστός

Την Πέμπτη, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διευθυντής των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Μιχάλης Κυριακάκης.

Εις βάρος του θα διενεργηθεί ΕΔΕ, καθώς και Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Αιτία αποτέλεσε η…


αιφνιδιαστική υποβολή παραίτησής του από την υπηρεσία, όπως και η ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης από τη διευθύντρια Σωφρονιστικής Πολιτικής, Χριστίνα Πέτρου, ότι ο εν λόγω διευθυντής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταγωγή του κρατουμένου και φερόμενου ως εκ των «εγκεφάλων» της υπόθεσης της απαγωγής Παναγόπουλου από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Νέας Αλικαρνασσού.


Όλοι στη φυλακή εκτός από έναν

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 25η τακτική Ανακρίτρια την Πέμπτη άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην μεγάλη εγκληματική ομάδα που φέρεται να διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκαν χθες οι Γιώργος Τρομπούκης, Γιάννης Θώδης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Ιωάννης Θοδωράκης και Ιωάννα Χήρα σύζυγος του -σύμφωνα με την δικογραφία- εγκέφαλου της οργάνωσης φυλακισμένου Παναγιώτη Βλαστού.

Ο τρίτος των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας αρνήθηκε να απολογηθεί επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής που του δίνει ο νόμος.

Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα έξι πρόσωπα εκ των οποίων πέντε φυλακισμένοι που θα αρχίσουν να απολογούνται από την Δευτέρα και ένας ακόμη που διαφεύγει τη σύλληψη.

Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές.


Σχόλιο Παπακωνσταντίνου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στη σύλληψη της «ομάδας», που βρισκόταν πίσω από την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, είπε ότι «είναι μια υπόθεση ποινικού δικαίου, αλλά το τελευταίο διάστημα προστίθενται στοιχεία πιθανής εμπλοκής, ή όχι, πολιτικών προσώπων. Αυτό που σίγουρα προστίθεται στο μυαλό του Έλληνα πολίτη είναι ότι σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς και ανομίας προστίθεται και άλλη μια, που διαμορφώνει την αίσθηση ότι υπάρχουν υπόγειες διαδρομές και ότι οι κάθε φύσης ισχυροί συνδέονται μεταξύ τους με παρόμοιες διαδρομές».

«Αυτό πρέπει να σπάσει. Δεν μπορεί σε μια σύγχρονη κοινωνία να υπάρχει η αίσθηση ότι γίνονται ρουσφέτια σε κόσμο του υποκόσμου και ότι καθ΄οιονδήποτε τρόπο υπάρχει ανάμιξη πολιτικών προσώπων», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζοντας ότι «χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και αλλαγή αντίληψης με πολιτική βούληση, που δυστυχώς δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση».

Ερωτηθείς «τι είδους εγγυήσεις δίνει το ΠΑΣΟΚ ότι αν γίνει κυβέρνηση δεν θα υπάρχουν τέτοιες συναλλαγές», απάντησε πως «η καλύτερη εγγύηση είναι οι προτάσεις μας για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και εκείνες για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, που κόβουν τον ομφάλιο λώρο με τα κάθε είδους συμφέροντα, και οι προτάσεις για τη διαφάνεια στις αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και την πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Και εμείς θα κριθούμε για τη συμπεριφορά μας από τους πολίτες και ελπίζουμε ότι θα φανεί η διαφορά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ κληθείς να σχολιάσει το «χειρισμό των υποκλοπεισών συνομιλιών», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι και απόλυτοι κανόνες στη διαχείριση πληροφοριών» και πρόσθεσε πως «δεν χαιρόμαστε με διαρροές ακόμα και αν αυτές είναι εις βάρος της ΝΔ».

Ερωτηθείς αν υπαινίσσεται ότι υπάρχουν «κρυφές συνομιλίες» είπε ότι «δεν το γνωρίζω αυτό, δεν θέλω να υπαινιχθώ κάτι τέτοιο αν δεν έχω στοιχεία».

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: