Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Ανεξήγητοι οι λόγοι της απομάκρυνσής μου, δηλώνει ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Ι.Κοραντής

Posted by paketo στο 14/07/2009

Πικρία εκφράζει ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, για την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή του.

Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα κάνει λόγο για δυσεξήγητη συμπεριφορά του κ. Παυλόπουλου, ενώ στις πληροφορίες που αναφέρουν ως αιτία της αντικατάστασής του διαλόγους της σπείρας των «16» που έπληξαν την εικόνα της κυβέρνησης, απαντά: «Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η είδηση της αποπομπής του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο κεντρικό κτίριο της ΕΥΠ στη Λεωφόρο Κατεχάκη και τα σενάρια για τους λόγους που προκάλεσαν την απομάκρυνσή του επικεντρώθηκαν στο υλικό των ακροάσεων που προέκυψαν από τις ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών της συμμορίας που εμπλέκονται και στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές…

που επικαλούνται τα Νέα, το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλήθηκε από την αναφορά ονομάτων υπουργών της κυβέρνησης, στις ηχογραφημένες συνομιλίες, αλλά και επιχειρηματιών που δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Κυβερνητικοί κύκλοι υποστήριζαν την προηγούμενη εβδομάδα πως «κάποιες αναφορές θα μπορούσαν να είχαν απαλειφθεί ή να μη δοθούν ως υλικό της αστυνομικής έρευνας.

«Αντί να θριαμβολογούμε για την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τόσα στραπάτσα, βρεθήκαμε να απολογούμαστε για τις αναφορές στα πρόσωπα υπουργών μας», λέει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

«Δεν θα έκανα ποτέ κοπτοραπτική στο υλικό των ακροάσεων», λέει στην εφημερίδα Τα Νέα ο κ. Κοραντής, απαντώντας σε όσους υποστήριξαν πως θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι για να «προλάβει την κατάσταση».

«Δεν θα επέτρεπα ποτέ την παραποίηση στοιχείων της δικογραφίας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν όταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστήρια και ένας δικηγόρος αποκαλύψει πως ενώ το ηχογραφημένο υλικό είναι διάρκειας 2 λεπτών, λείπουν 5 δευτερόλεπτα από αυτό; Τι θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε τότε;», αναφέρει ο κ. Κοραντής.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως οι διάλογοι απομαγνητοφωνήθηκαν από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήταν σε γνώση του αναπληρωτή υπουργού Χρ.Μαρκογιαννάκη.


Το χρονικό της αποπομπής

«Εγώ από την ΕΥΠ δεν παραιτήθηκα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος με απομάκρυνε, για λόγους που δεν μπορώ να ερμηνεύσω, με μια συμπεριφορά που στην καλύτερη περίπτωση χαρακτηρίζω ως δυσεξήγητη», λέει ο κ. Κοραντής.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας στις 22 Νοεμβρίου 2004 από τον Γιώργο Βουλγαράκη, δέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου, αρμόδιου υπουργού για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Το τηλεφώνημα τον βρήκε στην παραλία του Ξυλοκάστρου και το ραντεβού κλείστηκε για το γραφείο του κ. Παυλόπουλου στις 10 μ.μ. χθες, στο πρώην υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

«Μου ανέφερε πως παύομαι από τη θέση μου. Επικαλέστηκε την ανάγκη να ηγηθεί της υπηρεσίας ένας πρώην δικαστικός και μου ανέφερε τα όσα αναφέρονται στο προεδρικό διάταγμα του 2008 για την τοποθέτηση εισαγγελέα στην υπηρεσία. Του είπα πως αυτό δεν σχετίζεται με την υπόθεση και εν πάση περιπτώσει, αν αυτή ήταν η πρόθεσή του, για ποιο λόγο στις 22 Νοεμβρίου 2008, όταν έληξε η 4ετής μου θητεία στη διοίκηση της ΕΥΠ, ο ίδιος μου την ανανέωσε επ’ αόριστον;» λέει.

«Το δώρο που εισέπραξε ο διοικητής της ΕΥΠ σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της υπηρεσίας ήταν η παύση του», ήταν η φράση που χρησιμοποιούσαν συνεργάτες του.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: