Paketo Blog

Το φάγαμε το πακέτο πατριώτη!

Τρίμηνη παράταση στην έναρξη εφαρμογής της ταυτοποίησης των καρτοκινητών

Posted by paketo στο 15/07/2009

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών παρέτεινε για τρεις μήνες τον χρόνο έναρξης εφαρμογής του νέου νόμου για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών, προκειμένου οι εταιρείες να προσαρμόσουν το λογισμικό τους. Καταληκτική ημερομηνία, όμως, παραμένει το τέλος του Ιουλίου 2010.

Κατά τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός Ευρ.Στυλιανίδης υπερασπίστηκε την κίνηση της κυβέρνησης λέγοντας ότι «χρέος της πολιτείας είναι να δρα διορατικά, όταν μάλιστα η κοινωνία απαιτεί να πάρουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας».

Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών που…

θα παρακολουθήσει την εφαρμογή του νόμου θα επιβάλει πρόστιμα αν επιχειρηθεί να μετακυλισθεί το κόστος προσαρμογής από τις εταιρίες στους καταναλωτές. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα «οργιάσει η μαύρη αγορά καρτών από το εξωτερικό», γιατί μέσω της περιαγωγής, όταν πλέον θα τηρείται το μέτρο από όλη την Ευρώπη, θα αποκλειστούν τα καρτοκινητά από χώρες που δεν έχουν επιβάλει την ταυτοποίηση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Ι.Βρούτσης δήλωσε ότι ελήφθησαν υπόψη όλες οι θέσεις των ανεξαρτήτων αρχών. Το ΠΑΣΟΚ διά του εισηγητού του Ι.Σκουλά, είπε ευθέως «όχι» στο νομοσχέδιο. Ο αγορητής του ΚΚΕ Ι.Γκιόκας τόνισε ότι εισάγεται ένα νομοθέτημα πολύ επικίνδυνο για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. «Επανέρχονται από την πίσω πόρτα οι μηχανισμοί φακελώματος», τόνισε από την πλευρά του ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Αθ.Λεβέντης. Νομοσχέδιο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη προσοχή, το χαρακτήρισε η ειδική αγορήτρια του ΛΑΟΣ Δήμητρα Αράπογλου.

Sorry, the comment form is closed at this time.